TENTOONSTELLING IN OLDENBROEK

In het kerkje van Luctor et Emergo te Oldebroek wordt dit voorjaar een tweetal tentoonstellingen met kruiswegstaties gehouden. Op vrijdag 12 en zaterdag 13 februari 2016 zijn een aantal kleinere kruiswegen te zien van verschillende kunstenaars. Ook zal de kruisweg te zien zijn van de Argentijnse kunstenaar Adolfo Pérez Esquivel. Deze indrukwekkende kruisweg, die zich afspeelt in Zuid Amerika, verbeeldt het lijden van Jezus in relatie tot het lijden van de armen en verdrukten. Een thema passend bij het jaar van de Barmhartigheid. Vrijdagavond 12 februari 2016 om 19.30 uur is er een beeldmeditatie om in stilte de kruisweg te overdenken, met muziek van Dick le Mair, speciaal geschreven voor de kruisweg. 

De tweede tentoonstelling vindt plaats op vrijdag 18 en zaterdag 19 maart 2016. Dan zal de kruisweg van Sjef Hutschemakers centraal staan. Op vrijdagavond 18 maart 2016 om 19.30 uur is er een beeldmeditatie om in stilte deze kruisweg te overdenken met muziek van Sela.
 
Tentoonstelling Kruiswegstaties


 
Luctor et Emergo
Mheneweg Noord 1 te Oldebroek
Vrijdagmiddag 12 februari  / 18 maart 2016
Van 15.00  - 17.00 uur vrije inloop om de kruiswegstaties te bekijken.
 
Vrijdagavond 12 februari / 18 maart 2016
Van 19.30 - 20.30 uur in stilte de kruisweg overdenken door middel van een beeldmeditatie en muziek. Inloop vanaf 19.00 uur.
 
Zaterdag  13 februari / zaterdag 19 maart 2016
Van 10.00 - 12.00 uur vrije inloop om de kruiswegstaties te bekijken. 
 
SJEF HUSCHEMAKERS
In 2015 zijn fotograaf Mark Lissenberg en Reina Folkerts regelmatig op bezoek geweest bij Sjef Hutchemakers om de verschillende kruiswegen die Sjef in de loop van zijn leven heeft geschilderd te fotograferen. Ze zijn te zien in de rubriek UITGELICHT.
 
Na Banholt nu Maastricht
In 2015 is het boekje uitgekomen van de kruisweg van Sjef Hutschemakers in de kerk van Banholt. Nu is er in eigen beheer een tweede boekje gemaakt met de kruisweg in de St. Pieter Beneden te Maastricht. Met teksten geschreven door Frans Delahaye (pastoor van St. Pieter Beneden) in samenwerking met Jan-Martin Berghuis (predikant). Beide boekjes zijn te koop in de WEBSHOP
 
NIEUW IN DE WEBSHOP

We worden regelmatig gevraagd of de kruiswegen ook verhuurd worden. Dat kan, maar in beperkte mate. Zie hiervoor de webshop. De vraag concentreert zich vooral rondom de 40 dagen tijd en Pasen. Daarom zijn een aantal kruiswegen op een CD-rom gezet. Deze zijn te bestellen via de webshop. Op onderstaande foto is te zien hoe deze  gebruikt kunnen worden tijdens vieringen. 

NIEUW OP DE SITE BIJ UITGELICHT

In UITGELICHT zijn de kruiswegen van Albert Servaes toegevoegd. Ook is daar de prachtige kruisweg van de kunstenaar Ted Felen te zien, met een overdenking van Bas van Iersel. Een aanrader om door te lezen tijdens de veertig dagen tijd!
 
BELEEF BENEDICTUS & TIME MANAGEMENT

Dit voorjaar wordt opnieuw de cursus Beleef Benedictus & Time Management gehouden. In Beleef Benedictus & Time Management  wordt aandacht gegeven aan het thema timemanagement volgens de principes van Benedictus. Om daarna je werk en leven met meer rust, aandacht, kwaliteit en (werk)plezier te kunnen doen.

De cursus bestaat uit drie dagen die met een tussenpoos van enkele weken wordt gegeven. De tijd tussen de cursusdagen geven gelegenheid om de nieuwe inzichten toe te passen en te integreren in het dagelijks leven.

Beleef Benedictus & Time Management  wordt gehouden op 22 april, 20 mei, en 10 juni 2016. Locatie Hoeve Op Vollenhof in Wezep. 

Bij inschrijving voor 1 maart 2016 ontvang je het boek “Benedictijnse levenskunst – Petra Altman en Odilo Lechner”.

Voor verdere informatie en aanmelding: www.beleefbenedictus.nl
Share
Tweet
+1
Forward
Email
Website